Κρήτη

Η Κρήτη ένας από τους αγαπημένους προορισμούς Ελλήνων και ξένων τουριστών βρίσκεται στα νότια της ελληνικής επικράτειας, με τεράστιες αμμώδεις και βοτσαλωτές παραλίες που περιμένουν να σας προσφέρουν από τα πιο απολαυστικά μπάνια της ζωής σας. Τρεις είναι οι ορεινοί όγκοι του νησιού, τα Λευκά Όρη, ο Ψηλορείτης και τα Λασιθιώτικα βουνά, γεμάτα Δίκταμο ή «έρωντα», όπως το λένε οι ντόπιοι, αλλά και εκατοντάδες άλλα βότανα. Βουνά αλλού άγρια και γυμνά και αλλού δασωμένα με πλήθος κάστρων και μικρών χωριών. Χωριών που η τουριστική ανάπτυξη δεν έχει αλλοιώσει, με κατοίκους φιλόξενους και ντόμπρους. Κάθε γωνία αυτού του νησιού είναι γεμάτη ιστορία και ομορφιά.

Ταβέρνες, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και ότι γενικά χρειαστείτε για να φάτε και να διασκεδάσετε σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε και να σας δώσουν μια γεύση της κρητικής φιλοξενίας.

Χανιά

Είναι χτισμένα στη θέση της αρχαίας Κυδωνίας. Η παλιά πόλη περιβάλλεται από τα περίφημα ενετικά τείχη του 15ου αιώνα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ενετικής αρχιτεκτονικής. Στενά δρομάκια, παλιά βενετσιάνικα χτίσματα, όμορφα ανακαινισμένα σε τυλίγουν με την μαγεία της εποχής. Το παλιό λιμάνι με τον μακρύ ενετικό μόλο και το φάρο του αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες, τόσο για την ομορφιά του, όσο και για τις επιλογές διασκέδασης που παρέχει για όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις του κόσμου.

Η πόλη έχει το αεροδρόμιο στο Ακρωτήρι και το λιμάνι της Σούδας. 

Στο κέντρο των Χανίων βρίσκεται η δημοτική αγορά, ένα σταυροειδές κτίριο που κατασκευάστηκε το 1913 στα πρότυπα της αγοράς της Μασσαλίας και φιλοξενεί διάφορα παραδοσιακά μαγαζάκια και ταβερνάκια. Σε απόσταση πολύ κοντινή, βρίσκεται επίσης ο δημοτικός κήπος, όπου διέθετε μέχρι και πριν κάποια χρόνια ζωολογικό κήπο με ζώα της κρητικής πανίδας. Μεγάλες προσωπικότητες έχουν γεννηθεί στην πόλη αυτή. Το ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί κόσμημα της πλατείας της Χαλέπας, ενώ στο λόφο πάνω από τη Χαλέπα βρίσκονται οι Τάφοι των Ελ. και Σ. Βενιζέλου, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του με την ομορφότερη θέα στα Χανιά.

Λίμνη Κουρνά

Η λίμνη τροφοδοτείται από την πηγή Αμάτι και αποστραγγίζεται προς τον ποταμό Δέλφινα. Η λίμνη αναφέρεται από τα αρχαία χρόνια με το όνομα Κορησία. Στα αραβικά η λέξη Κουρνά (παραδοσιακό χωριό 3 χλμ. από την λίμνη) σημαίνει λουτήρας και λίμνη. Τα σκοτεινά νερά της κάνουν εντύπωση σε όλους τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους, αφού θεωρούν την λίμνη χωρίς πυθμένα. Η λίμνη Κουρνά έχει τους δικούς της θρύλους, αλλά φυσικά και τη δική της νεράιδα, που έλεγαν ότι εμφανιζόταν τα φεγγαρόλουστα βράδια να χτενίζει τα μακριά μαλλιά της. Οι βίλλες βρίσκονται πάνω από τη Λίμνη Κουρνά στα βόρεια άκρα του νομού Χανίων.

Ο Αποκόρωνας είναι μία από τις πέντε επαρχίες του νομού Χανίων, στο βορειοανατολικό του τμήμα με πολλά παραδοσιακά χωριά. Αποτελεί «γέφυρα» των Χανίων με τους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης. Το κυριότερο ορεινό τμήμα του καλύπτεται από τα Λευκά Όρη, όπως επίσης υπάρχει ο κόλπος του Αλμυρού ή της Γεωργιούπολης. 

Η λίμνη του Κουρνά, 3 χλμ. από την θάλασσα του κόλπου της Γεωργιούπολης, είναι η μοναδική φυσική λίμνη της Μεσογείου αλλά και η νοτιότερη λίμνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Δημιουργείται από την παρεμπόδιση του υπόγειου νερού, που κατεβαίνει από τα Λευκά Όρη, από τα αδιαπέραστα πετρώματα και την κατάκλιση του φυσικού κοιλώματος. 

Ρέθυμνο

Η πόλη του Ρεθύμνου είναι ένας πολύ ενδιαφέρων τουριστικός προορισμός. Η γραφική και καλά οργανωμένη πόλη αποτελεί έναν παράδεισο για τον επισκέπτη που θέλει να περάσει ήρεμες διακοπές, κάνοντας περιπάτους στα γραφικά σοκάκια ή απολαμβάνοντας τις διαδρομές ανάμεσα στα ιστορικά και φυσικά μνημεία της περιοχής. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον πολεοδομικό της ιστό, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της βενετοκρατίας, με τις μεταβολές που επέφερε η τουρκική κατάκτηση και η συνεχής κατοίκηση έως τις μέρες μας. Έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και παραδοσιακός οικισμός.

Φορτώνει...
Ουπς!
Τρέχετε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού που δεν υποστηρίζουμε πλήρως. Κάντε αναβάθμιση σε αυτό για καλύτερη εμπειρία.
Ο δικτυακός τόπος μας λειτουργεί καλύτερα με το Google Chrome.
Πώς να αναβαθμίστε το πρόγραμμα περιήγησης